Jak AI posiluje Microsoft Power Platform: Revoluce v nízkokódovém vývoji

Microsoft Power Platform revolucionalizuje nízkokódový vývoj prostřednictvím integrace AI, která umožňuje uživatelům rychle a intuitivně vytvářet aplikace, automatizovat procesy a analyzovat data bez hlubokých technických znalostí. Díky pokročilým funkcím, jako je zpracování přirozeného jazyka a AI Copilot, platforma nabízí výkonné nástroje pro zefektivnění podnikových operací a zlepšení uživatelské zkušenosti, což z ní činí ideální řešení pro podniky usilující o digitální transformaci a inovace.

Microsoft nedávno na konferenci Microsoft Power Platform v Las Vegas představil, jak AI technologie, včetně asistenta Copilot, posilují jeho platformu Power Platform, která je zaměřena na vývoj s nízkým kódováním. Tato platforma, zahrnující Power Apps, Power Automate a další, umožňuje „obyčejným uživatelům v podnikání“ nebo „obyčejným vývojářům“ vytvářet aplikace, webové stránky a další bez hlubokých technických znalostí.

Charles Lamanna, výkonný ředitel Microsoftu, zdůraznil, že Power Platform zaznamenala rychlý růst, s více než 5,2 miliony aktivních členů komunity každý měsíc. AI technologie v této platformě hrají klíčovou roli, neboť zjednodušují a urychlují procesy vývoje díky pokročilým funkcím jako je zpracování přirozeného jazyka.

Copilot, využívající technologie AI, umožňuje uživatelům pomocí přirozeného jazyka popisovat, jaký web chtějí vytvořit. Například, uživatelé mohou Copilotu ve službě Power Pages říci, aby vygeneroval strukturu webu a úvodní stránku s různými rozloženími a tématy. Poté mohou uživatelé dále upravovat a modifikovat web pomocí běžného grafického rozhraní. Copilot také umožňuje snadné navrhování a sestavování intuitivních formulářů s více kroky pouze na základě několika slov. Tento proces zjednodušuje tvorbu webu a zvyšuje produktivitu vývojářů.

Microsoft rovněž oznámil nové schopnosti Copilotu pro komponentu Power Apps, které pomáhají nejen při tvorbě webů, ale také při práci s daty a obsahem z různých zdrojů, podpořené Power Virtual Agents. Tyto nové schopnosti zahrnují složitější úkoly s rozvržením a daty, což uživatelům umožňuje stavět aplikace rychleji a agilněji.

Další zlepšení se týkají správy prostředí a nasazování aplikací. Managed Environments, nyní obecně dostupné, poskytují administrátorům větší přehlednost a kontrolu s menším úsilím. Nové nástroje pro směrování prostředí a delegované nasazení umožňují automatizaci správy aplikací v Power Platform, což zahrnuje také schvalovací pracovní postupy a audit založený na GitHubu.

Copilot tedy hraje stále důležitější roli v definování moderních uživatelských zkušeností na platformě Power Platform, což umožňuje uživatelům vytvářet aplikace, které jsou rychlé, příjemné, spolupracující a dostupné na všech zařízeních. Microsoft také pokračuje ve zlepšování mobilních Power Apps, včetně nové podpory pro offline data v canvas aplikacích.

Význam AI v Power Platform je jasný a rostoucí, což naznačuje, že Microsoft plánuje dále rozšiřovat tyto schopnosti, aby usnadnil vývoj aplikací na své platforme, co do budoucna posilní její pozici jako lídra v oblasti digitální transformace.

Podobné Novinky